tirsdag den 30. august 2011

Æblefest


Æbletræerne bugner i haven, første sending er hentet ind, skrællet og lavet til den dejligste grød til vinteren. Hvem kunne ikke lige klare det med en gang makroner og kold flødeskum? Glæder mig også til æbletærte og crumblecake, til æblechutney og æblegele på nybagte boller. Bare godt.


Sankt Hans-urten er også sprunget ud. Denne plante har en lidt sjov historie i vores have. En aflægger fra både mine forældres og svigerforældrenes have som nu vokser her hos os.

søndag den 28. august 2011

Devils relish

Sensommeren er i den grad over os og efteråret bider os allerede i haserne. Der er frugt og grøntsager i overflod - den rene fryd. Samtidig er det tiden kommet til at sylte til vinteren. Og hvis så samtidig kalder på brug af chili og hvidløg, så er jeg klar.

Devils relish med tomater og peberfrugt bærer på en smag af salsa - perfekt til en god steg eller som smagsgiver i vinterens simreretter. Og duften i sig selv når gryden er i kog, er intet mindre end fantastisk. God søndag.

torsdag den 25. august 2011

DIY - strikket flag




Flere har spurgt efter en DIY på de strikkede flag, så den kommer her. Jeg har strikket dem på en pind 2,5 med en almindelig bomuldsgarn.

Slå 20 masker op.
p. 1-2 - strik ret over alle masker
p. 3 - strik 3 m dr ret sammen, 17 ret
p. 4 - 18 m. ret
p. 5 - 3 m dr ret sammen, 15 ret
p. 6 - 16 m ret
p. 7 - 3 m dr ret sammen, 13 ret
p. 8 - 14 ret
p. 9 - 3 m dr ret sammen, 11 ret
p. 10-13 - 12 ret
p. 14 - 11 ret - strik 3 m i den sidste maske i alt 14 m
p. 15 - 14 m ret
p. 16 - 13 ret, strik 3 m i den sidste maske i alt 16 m
p. 17 - 16 m ret
p. 18 - 15 ret, strik 3 m i den sidste maske i alt 18 m
p. 19 - 18 m ret
p. 20 - 17 ret, strik 3 m i den sidste maske i alt 20 m
p. 21 - 20 ret
p. 22 - luk alle m ret af

søndag den 7. august 2011

Til lykke

Så blev jeg færdig med min flagranke. Stærkt inspireret af Karens hæklede, mine flag er dog strikkede, da jeg ikke gør det så godt med hæklenålen. Ranken er gået til en lille pige, som i dag får sit navn. En flagranke til glæde, til fest, til fremtiden, til dåb, til fejringer, til lykke.

lørdag den 6. august 2011

Perleblogger

Jeg glæder mig. Karen som er en af mine absolutte favoritter i blogland, har en fantastisk tradition med at vise andre blogs frem. De såkaldte perlebloggere. Og dem er der mange af derude. Blogge, som er rene perler, og som vi alt for sjældent får kigget på.
I morgen hedder perlebloggeren Dorte, dette skønne menneskes blog er til enhver tid værd at kigge på. Min strikkepartner in crime. Glæder mig på hendes vegne.

onsdag den 3. august 2011

På arbejdsbordet....


Sommetider må man rydde lidt ud på hylderne med garn. Derfor strikker jeg i øjeblikket på denne sweater til yngsten i stribede rester. Planlægger at lave håndledsvarmere når vi kommer længere hen på efteråret af alle de Rasmilla-rester jeg efterhånden har fået samlet til mig. Sikke et regnbuestrik, det bliver.


Og apropos Rasmilla, så er jeg ved at færdiggøre mit andet Tina-tørklæde, som faktisk var det første, jeg gik i gang med. Helt i originalfarverne, som for mig er så fine, da jeg ellers så sjældent får lov at strikke lyserødt.

mandag den 1. august 2011

Alene hjemme

Manden har taget sønnerne med ud at sejle. Ikke moderens stærkeste side, så jeg er blevet på matriklen. Hvor tit får man lige 48 timer foræret til sig selv?
I dag er turen gået til Viborg. For at besøge garnbutikken Mathilde og købe en ny pind som erstatning for den, manden (eller ifølge ham; ungerne) har siddet i stykker i sofaen, og for at drikke en hyggelig kop kaffe med den skønne Dorte. Og så for at lege turist.
Besøge domkirken, latinerhaven og de gamle skæve huse med de toppede brostensgader. Ren feriestemning med solen bagende fra en skyfri himmel og et ukendt antal forskellige sproglige stemmer omkring mig. Slet og ret en god dag.