søndag den 27. maj 2012

Bekendelser fra tissemandland"Woooow mor, har du set hvor lang den kan blive?", råber min 3-årige ganske overstrømmende lykkeligt og hiver i sin tissemand som var den et splinternyt hudfarvet gummibånd. Med sine små buttede barnefingre har han hevet fat om det yderste tynde stykke hud og trækker nu krabaten i alle mulige og umulige retninger, og jeg frygter et øjeblik at huden revner og den brækker midt over, mens jeg ser min langt ude i fremtiden chance for at blive farmor svinde ind som en frankfurter på weberen en varm sommeraften. 

Jeg forsøger smådesperat at få ham til at stoppe og putte hænderne et sted, hvor det er mere Emma Gad-passende for små drenge, alt imens min bekymring for svendens videre skæbne stiger og stiger. Men knægten er himmelråbende ligeglad og valser pavestolt rundt i stuen med fremskudt prinsgemal-vom og et saligt smil fra en verden, hans mor ikke forstår. Skrækindjagende billeder passerer revy for mit indre blik af min søn som en fremtidens Karl Mar hujende og skrigende gennem indre by med dynamiske hjortespring, mens han trods kraftig modvind forsøger at lave propellen. Allerede der føler jeg mig en anelse træt

Det gik meget hurtigt op for mig, at de faktisk ikke skal være ret gamle sådan nogle knægte før de får lært at size matters. “Min tissemand er større end din tissemand”, hyler ældsten gang på gang hoverende, når han har overtalt brormand til at tisse over kors. Stolte står de med bukserne nede om haserne og øver synkronpisning på badeværelset, mens jeg vrider mig ved tanken om, hvem der skal gøre rent den dag, de finder på at sprøjte til måls efter en flue på væggen. Samtidig håber jeg i mit stille sind, at de i kampens hede har husket skamlen, så toiletbræddet ikke ved et uheld vipper ned og klemmer yngtens, der stadig er så kortbenet, at han kun lige kan nå op og lade den hvile på kummens kant. 

“Min far har en tissemand”, fortæller de stolte den stakkels kassemedarbejder i Fakta, mens jeg kampsvedende losser cocktailpølser og vådservietter på båndet. Forsøger at undgå at skubbe Se & Hør ned af hylden med min kummefryserbrede mås, mens jeg suger maven ind og laver freelance knibeøvelser, der ikke giver meget andet end analkrampe. 
“Har du også en tissemand?,” lyder det efterfølgende fra den lille barnemund og jeg forsøger febrilsk at forklare at nej, det har damen ikke. Det er kun mænd, der har tissemænd. 

At damen så har et overskæg mere velpoleret end Herr Hitlers og skuldre bredere end en østeuropæisk kuglestøder gør ikke sagen nemmere. Og så sker det, der ikke må ske. Man tror lige at man har alt under kontrol. Der er ingen børn, der er stukket af. Ingen der har nakket legetøj, chokoladekiks eller politisk ukorrekte vingummibamser fulde af e-numre og direkte importerede fra down town Fleggaard. Der er ikke nogen, der ligger på gulvet og skriger. Ingen der har sagt, at manden efter os i køen iført kaftan og sandaler ligner en abe. Det går sådan overall meget godt. Indtil verdenen ramler sammen. 

“Min far har en kæmpestor tissemand. Jeg ikke må slå, men jeg må gerne ae.” 

Det er rart nok, når opdragelsen virker til at sidde fast i de små hoveder. De skal bare indgå i de rigtige sammenhænge. 

11 kommentarer:

 1. Ha ha ha Mette.... Lige præcis den face er Balder også i... samtidig med trods alderen... ja hvorfor ikk tænker jeg bare træt ;-)

  Knus
  Pernille

  SvarSlet
 2. Søde Mette! Elsker dit syn på verden! Og indrømmet... kan godt huske den fase...
  Knus Mari-Ann

  SvarSlet
 3. Hahahahaha - fantastisk læsning. Sidder og tænker, at det kun er 1 tissemand, som jeg skal forholde mig til herhjemme ;)....og selvom han er passeret både de 18, 20 og 30 (snart 35...he he), så kan jeg genkende de "issues" dine drenge leger med.
  Knus

  SvarSlet
 4. Ha ha ser Magnus i den... han har jo også alderen til at gøre det :D

  SvarSlet
 5. Sjældent har jeg grint så højt, med tårerne trillende!
  Det hjælper at jeg har to drenge i nogenlunde samme alder. Og levende kan sætte mig ind i din beretning. Eneste ekstra jeg kan supplere med er når Clemens undrende siger til mig, "du har ingen tissemand, du vil slet ikke have en tissemand" Som jeg skal bekræfte gang på gang.
  Du skriver skidegodt Mette!

  SvarSlet
 6. Så herligt, mon det bliver de to herlige fyre jeg får som svigersønner? Er et eller andet sted lidt glad for at jeg fik piger, de tisser dog ikke overkors, endnu! Men ku godt kende situationen i butikken..... man kampsveder og bander over slikhylder,unger og gamle der synes de står for.længe i kø mens ungerne laver ballade...

  SvarSlet
 7. Kære Mette. Du er altså en fantastisk skribent. Har du overvejet at skrive en bog? Jeg ville elske at læse den. Du er så utrolig malerisk og fortællende. Og sikke herlige unger. Iflg. Feud skal de nok udvikle sig til at blive ægte, sunde mænd:-) Kærlig hilsen Tina L.A.

  SvarSlet
 8. Kære Mette
  Jeg har nu mavekrampe af grin. Tak for det. Skynder mig at grine nu, inden min egen lille grimme dreng begynder på det samme. KH Nanna S.O.

  SvarSlet
 9. Åh Mette du er ikke mindre end fantastisk, tak for vold grin og tåre trillende ned af kinderne

  SvarSlet
 10. NÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ jeg grinte da nok lige HELT vildt ;) Sidste kommentar... Uha kan godt forstå du svedte trande ;)

  SvarSlet