søndag den 1. april 2012

Gulerodsbrud



Jeg har vist dem før her på bloggen - disse fantastiske gulerodsbrud lige til at sætte tænderne i. I dag røg endnu en omgang i ovnen og for at fejre påskens komme, får I her den superlækre og meget nemme opskrift. Perfekt til et godt stykke ost eller syrlig marmelade. Eller bare lige præcis som de er. God palmesøndag til jer alle derude.

Ingredienser til 15-18 store gulerodsbrud:

Dejen:
100 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl olie – jeg bruger alm. olivenolie, men andre er sikkert også fine.
4 tsk salt
4 spsk sukker
1 kg god økologisk mel

Opløs gæren sig i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og tilsidst mel. Ælt dejen godt sammen. Den kan godt være lidt sej i starten, men skal gerne blive smidig, så læg nogle kræfter i og lad som om det er motion. Jeg bruger Kenwood’en. :-)
Lad herefter dejen hæve i skålen i 30 minutter med et viskestykke over.
Mens dejen hæver, skræller du gulerødder, tænder ovnen på 225 grader, kysser manden og tager et velfortjent hvil.

Efter hævning:
2 økologiske æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkekerner

Efter hævningen ælter du dejen kort igennen, så du lige får slået lidt af luften ud. Derefter tilsætter du æg, gulerødder og kerner. Dejen er pludselig rigtig klistret og fedtet og måske lidt svær at håndtere - hvis dette er tilfældet, har du gjort det helt rigtigt.
Læg en klump dej på bagepladen med en ske - ingen fine runde boller her. Sørg for at der er godt med plads mellem brudene, da de hæver en del i ovnen.

Bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 12-15 min.

3 kommentarer:

  1. Sådan en pose boller kunne min fryser godt bruge. Knus Mormor

    SvarSlet
  2. Jamen, det må vi så sørge for.

    SvarSlet
  3. Mums - de er nu også gode <3

    SvarSlet