Opskrifter

Er flere gange blevet spurgt til opskrifterne på noget af det spiselige jeg viser billeder af her på bloggen - og ja, må jo indrømme at der er en del af den slags billeder. Så derfor kommer hermed en opskriftsamling.


Müsli:

Müsli er en smagssag - nogle kan lide den på én måde, andre på en anden.
Jeg gjorde sådan:

En god håndfuld havregryn
Rosiner
Solsikkekerner
Kokos



Ovenstående ristes på panden med en spiseskefuld honning - det er ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof. Køles af på et stykke bagepapir, "ryst" det fra hinanden, hvis det klistrer sammen. Tilsæt evt. hakket chokolade, når det er blevet koldt og müslien i et lufttæt glas,


Knækbrød:



1 dl. græskarkerner
1 dl. havregryn
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
2½ dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
1 tsk. bagepulver og lidt salt
½-1 dl. olie
2 dl. vand

Det hele blandes sammen og deles i to portioner. Læg dejen på et stykke bagepapir og læg et nyt stykke papir ovenpå. Rul dejen flad mellem de to stykker bagepapir - den skal være tynd men ikke for tynd. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse, så de kan brækkes fra hinanden efter de er bagt.

Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er lysebrune i kanten. Jeg har bagt mine uden græskarkerner, brugte i stedet 1½ d. solsikkekerner og 1½ dl. hørfrø - der virker super.


Hjemmelavede flødeboller


Bunde:
200 gram marcipan
Rul marcipanen ud til ½ cm tykkelse og stik den ud med et glas eller lignende. Læg cirklerne på en bageplade og bag dem 3 minutter ved 200 grader. Hold øje! Lige pludselig brænder de på, det tager ikke engang 5 min. Og de skal kun lige have lidt farve i kanterne, ellers bliver de meget hårde og totalt umulige at spise sammen med resten af flødebollen. Bundene er meget bløde lige når de kommer ud af ovnen, men de bliver hårde når de køler af. Så lad være med at overbage. Hvis de alligevel bliver for bløde er det bare at knalde dem i ovnen et minuts tid igen.


Kogt marengs:
3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre Danæg)
150 gram sukker
2 tsk vanillesukker

Bland ingredienserne i en lille skål - dog mindst 1 liter - og sæt den over vandbad. Snup håndmixeren og pisk på mellem hastighed i ca 7 minutter til du får en tyk marengs. Massen skal være rimelig stiv. Når du trækker en ske op, skal toppene falde over. Husk at piske hele tiden, så massen ikke gryner i bunden. Tag skålen op af vandbadet og pisk videre på høj hastighed i små 5 minutter til marengsen er kølet noget af. Den vil blive meget tyk og til sidst danne stive toppe når du trækker en ske op.

Sæt toppe af marengs på bundene med en sprøjtepose. Lad dem stå og lufttørre et par timer eller sæt dem i ovnen ved 150 grader i et par minutter hvis du har travlt. Smelt ca 200 gram chokolade i vandbad eller i mikroovn.. Sæt flødebollerne på en rist med bagepapir under. Hæld chokoladen over hver flødebolle med en ske. Sørg for at de er dækket helt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar