tirsdag den 20. juli 2010

Den anden dag fortalte jeg om en af mine favorit sommerforkælelsesmetoder. Og nu skal lydbøgerne så lige på banen igen. De har en kæmpe fordel, som passer perfekt til mit rastløse sind. De gør, at jeg kan gøre to ting på en gang. Støvsugning, lægge tøj sammen eller ordne have bliver alt andet lige noget hyggeligere med en god historie i ørerne. Og så kan jeg strikke samtidig.

Jeg er i gang med denne monstertrøje til ældsten. Han har selv valgt farverne i butikken og er vældig stolt. Spørger flere gange om dagen om den nu er til ham og om, hvornår jeg er færdig. Lyt en bog og strik en pind. Rådet er hermed givet videre.

Skal lige vise jer disse gulerodsrugbrød jeg bagte den anden dag. Arvingerne her i huset tror af en eller anden grund, at de lider af kronisk underernæring og spiser i øjeblikket nærmest hele tiden. Så der skal noget til som fylder og gør godt. Opskriften kommer her:

50 gr. gær
5 dl. vand
1 spsk. honning eller sukker
2 spsk olie
2 tsk. salt
250 gr. revet gulerod
600 gr. rugmel
350 gr. hvedemel

Gæren opløses i fingervarmt vand og olie, honning, gulerod, rugmel og salt tilsættes. Dejen røres godt, mens der tilsættes hvedemel til dejen er smidig. Lad den hæve tildækket en time. Derefter formes dejen til små brød eller boller og efterhæver tildækket i 20 min. Bages ca. 15 min. afhængig af størrelse i en 200 grader forvarmet ovn. Når brødene lyder hule, er de færdige. Lad dem køle af på en rist. Hvis du har ekstra tid, kan du udlade halvdelen af gæren og lade dejen hæve f.eks. 5 timer.

2 kommentarer:

 1. Uh ja, lysbøger er også Så populært her.
  For over 10 år siden hørte jeg lydbøger til og fra arbejde på båndoptageren i bilen 1½ time hver vej til Lene Bjerre i nord/vest jylland og retur. Nu er det taget op igen på min iphone....og når manden kører, hører og hækler jeg. Fantastiks til alle os der ikke har tid nok.
  SKøn blog du har her. Den skal jeg vidst kigge lidt nærmere på.

  Karen

  SvarSlet
 2. Der røg lige et par tastefejl med....lys i stedet for lyd o.s.v.
  se lige bort fra dem.

  Karen

  SvarSlet